16.01.2013 1586

Küçükkumla eşraflarından Ahmet KÜTAHYA’ nın trafik kazasında kaybetmiş olduğu oğlu Ali KÜTAHYA adına arazisini okul binası yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığına bağışlayarak oğlunun adının eğitim yuvasında anılmasını istemiştir. Okulumuz binası ilk kez 6 derslikli olarak 1988-1989 Eğitim ve Öğretim yılında Bursa – Gemlik Küçük Kumla Ali Kütahya Ortaokulu olarak hizmete girmiştir.

Küçükkumla’nın göç alan bir bölge olması hasebiyle öğrenci kapasitesi artmış ve 1991 yılında halk-devlet işbirliği ile kat ilavesi yapılarak 12 derslikli olarak hizmet vermeye başlamıştır.1995-1996 Eğitim ve Öğretim yılında belde içerisinde bulunan Şükrü Alemdar İlkokulu ile birleşerek normal öğretimden ikili öğretime geçmiş ve okulun ismi Ali Kütahya İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir.2000 yılında şuan ki 18 derslikli yeni binası yapılmış ve okul yeni binaya taşınmıştır.

Okulumuz halen 18 derslik, 1 çok amaçlı salon, Görsel Sanatlar, Teknoloji Tasarım, Fen Laboratuvarı, BT sınıfı, Basketbol ve Voleybol sahası ve  1 Ana Sınıfı ile eğitim-öğretime devam etmektedir.

Okulumuzda 1 Müdür, 3 Md. Yard, 28 öğretmen ve 395 öğrenci ile eğitim-öğretim yapılmaktadır. Okulumuzda normal eğitim yapılmaktadır. Okul 930 m2 alan üzerine oturtulmuştur. Ayrıca; 1208 m2 bahçe içerisinde bulunmaktadır.